wtorek, 7 czerwca 2016

Łazanki z młodej kapusty

Łazanki z młodej kapusty 
z kurczakiem i boczkiem 


Składniki: 
  • 1  młoda kapusta biała, 
  • 2 cebule, 
  • 2 filety z kurczaka,
  • 200g boczku wędzonego,
  •  olej,
  •  makaron ,
  •  sól, 
  • pieprz,
  • tymianek.
Przygotowanie : 
 
Kapustę pokrój w kostkę. Wrzuć na osoloną wodę i gotuj  5min. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę  pokrój w kostkę. Wrzuć do rondla i podsmaż całość. (najlepiej w rondu gdzie będzie można wrzucić kapustę). Na patelni wlej niewielką ilość oleju i podsmaż pokrojone mięso i boczek. Przełóż do kapusty z cebulą.  Duś na wolnym ogniu 10 minut co jakiś czas mieszając. Doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem.

4 komentarze:

  1. Pychota!
    Młoda kapusta to moje letnie warzywo.

    OdpowiedzUsuń
  2. czy surowe Ciasto do American Pie (http://anyzkowo.blogspot.com/2012/06/american-pie-z-truskawkami.html) może być przechoywywane w lodówce przez kilka Dni?

    OdpowiedzUsuń

Print