środa, 1 czerwca 2016

Bitki wołowe w sosie własnym

Bitki wołowe w sosie własnym



Składniki :
  • 600g mięsa wołowego, ( u mnie udziec wołowy )
  • sól,
  • pieprz, 
  • papryka słodka,
  • mąka,
  • olej do smażenia,
  • 2 cebule,
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy.
 Przygotowanie :

Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą, pieprzem i papryką. Mięso obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso z każdej strony. Ściągnij mięso i podsmaż pokrojoną cebulę.  Wlej bulion. Dodaj ziele angielskie, i liść laurowy oraz wcześniej przygotowaną cebulę.  Wlej bulion i duś 40-50 minut. Dopraw do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print