poniedziałek, 7 marca 2016

Zupa z udźca indyka

Zupa z udźca indyka


Składniki :
  • 1 mały udziec z indyka bez skóry,
  • 3 marchewki,
  • 2 pietruszki,
  • 1/2 selera,
  • 2 szklanki mrożonego groszku,
  • bulion,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 łyżka gęstej śmietany,
  • 1 płaska łyżka mąki,
  • bulion.

Przygotowanie :


Mięso oczyść. Przełóż do garnka. Wrzuć startą na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę i seler. Wsyp groszek. Zalej bulionem. Gotuj około 10 minut. Mięso wyciągnij z garnka i za pomocą widelca porwij na kawałki. Włóż ponownie do zupy. Do kubeczka wlej śmietanę, trochę zimnej wody i dodaj mąkę. Wymieszaj wszystko. Przelej śmietanę do zupy. Dopraw do smaku solą i pieprzem.  


1 komentarz:

Print