Zupa z udźca indyka
Składniki :
- 1 mały udziec z indyka bez skóry,
- 3 marchewki,
- 2 pietruszki,
- 1/2 selera,
- 2 szklanki mrożonego groszku,
- bulion,
- sól,
- pieprz,
- 1 łyżka gęstej śmietany,
- 1 płaska łyżka mąki,
- bulion.
Przygotowanie :
Mięso oczyść. Przełóż do garnka. Wrzuć startą na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę i seler. Wsyp groszek. Zalej bulionem. Gotuj około 10 minut. Mięso wyciągnij z garnka i za pomocą widelca porwij na kawałki. Włóż ponownie do zupy. Do kubeczka wlej śmietanę, trochę zimnej wody i dodaj mąkę. Wymieszaj wszystko. Przelej śmietanę do zupy. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wygląda niesamowicie! To musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuń