poniedziałek, 18 maja 2015

Gołąbki z młodej kapusty

Gołąbki z młodej kapusty


Składniki :
  •  1 kapusta młoda biała,
  •  500g mięsa mielonego wieprzowego, 
  • 100g ryżu, 
  • 1 cebula, 
  • świeży tymianek, 
  • olej do smażenia,
  •  bulion,
  •  sól,
  •  pieprz.

Przygotowanie :
 
 Liście kapusty oczyść i parz we wrzątku przez kilka minut. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia. Ryż gotuj przez 8-10 minut. Cebulę pokrój na kostkę i na gorącej patelni podsmaż. Mięso wrzuć do miski dodaj ostudzony ryż, cebulę, , pieprz, sól i pokrojony tymianek.  Połącz składniki w jednolitą masę. Nałóż mięsny farsz na liść kapusty i zwiń. Ułóż obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Zalej gołąbki bulionem i wstaw do nagrzanego piekarnika na 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.

2 komentarze:

  1. How did you make this red sauce recipe doesn't say anything about that?

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudowne! :) A z miło popatrzeć na takie pyszności!

    OdpowiedzUsuń

Print