Gołąbki z młodej kapusty
Składniki :
- 1 kapusta młoda biała,
- 500g mięsa mielonego wieprzowego,
- 100g ryżu,
- 1 cebula,
- świeży tymianek,
- olej do smażenia,
- bulion,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie
:
Liście kapusty oczyść i parz we wrzątku przez kilka minut. Odcedź i
pozostaw do ostygnięcia. Ryż gotuj przez 8-10 minut. Cebulę pokrój na
kostkę i na gorącej patelni podsmaż. Mięso wrzuć do miski dodaj
ostudzony ryż, cebulę, , pieprz, sól i pokrojony tymianek. Połącz
składniki w jednolitą masę. Nałóż mięsny farsz na liść kapusty i zwiń.
Ułóż obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Zalej gołąbki bulionem i wstaw
do nagrzanego piekarnika na 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
How did you make this red sauce recipe doesn't say anything about that?
OdpowiedzUsuńCudowne! :) A z miło popatrzeć na takie pyszności!
OdpowiedzUsuń