Siekane kotlety drobiowe ze szpinakiem
Składniki :
- 3 pojedyncze filety z kurczaka,
- 2 jajka,
- 4 kostki zamrożonego szpinaku rozdrobnionego,
- 1 cebula,
- 1 ząbek czosnku.
- pieprz,
- sól,
- olej do smażenia,
- 2 łyżki mąki,
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej.
Przygotowanie :
Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż posiekany czosnek i cebulę. Dodaj Rozmrożony szpinak i duś parę minut. Filet z kurczaka opłukaj i drobno posiekaj. Wrzuć do miski. Wbij żółtka, sól, pieprz i mąkę. Dodaj szpinak. Wszystko wymieszaj. Białka ubij na szykowną pianę i dodaj do kurczaka. Całość delikatnie połącz. W dłoniach uformuj kotleciki i połóż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Smaż na złoty kolor z dwóch stron.
wyglądają bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńTaki pożarski ze szpinakiem. Bomba :-)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawy przepis! Super pomysł :)
OdpowiedzUsuńMoże głupie pytanie, ale... jak drobno posiekać ten filet? :) Dopiero się uczę. Ile kotlecików wychodzi z tego przepisu?
OdpowiedzUsuńWitam. Posiekaj drobno filet na małą kostkę. Z podanych porcji wyjdzie około 6-8kotlecikow. Pozdrawiam.
Usuń