poniedziałek, 24 listopada 2014

Siekane kotlety drobiowe ze szpinakiem

Siekane kotlety drobiowe ze szpinakiem 


Składniki : 
  • 3 pojedyncze filety z kurczaka,
  •  2 jajka,
  • 4 kostki zamrożonego szpinaku rozdrobnionego,
  • 1 cebula,
  • 1 ząbek czosnku.
  • pieprz,
  • sól,
  • olej do smażenia,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej.

Przygotowanie :

Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż posiekany czosnek i cebulę. Dodaj Rozmrożony szpinak i duś parę minut. Filet z kurczaka opłukaj i drobno posiekaj.  Wrzuć do miski. Wbij żółtka, sól, pieprz i mąkę. Dodaj szpinak. Wszystko wymieszaj. Białka ubij na szykowną pianę i dodaj do kurczaka. Całość delikatnie połącz. W dłoniach uformuj kotleciki i połóż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Smaż na złoty kolor z dwóch stron.


5 komentarzy:

  1. Taki pożarski ze szpinakiem. Bomba :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo ciekawy przepis! Super pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Może głupie pytanie, ale... jak drobno posiekać ten filet? :) Dopiero się uczę. Ile kotlecików wychodzi z tego przepisu?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam. Posiekaj drobno filet na małą kostkę. Z podanych porcji wyjdzie około 6-8kotlecikow. Pozdrawiam.

      Usuń

Print