Makaron zapiekany z jabłkami i budyniem
Pyszny i kremowy makaron z jabłkami.
Całość polana budyniem i zapieczona.
Idealna zapiekanka przypominająca smak dzieciństwa !
Składniki :
- Makaron Czaniecki w kształcie ryżu,
- 3 duże jabłka,
- 3 łyżki masła,
- cynamon,
- 0,5 l mleka,
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego z cukrem,
- płatki migdałów.
Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Do formy wsyp ugotowany makaron. Na makaron ułóż jabłka. Posyp cynamonem i rozłóż drobno pokrojone masło. Budyń przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Całość polej gorącym budyniem i posyp płatkami migdałów. Włóż zapiekankę do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piecz przez 20 minut.
pysznie:) znowu trafiłaś w mój gust:)
OdpowiedzUsuńTakie połączenie to dla mnie nowość :) Ciekawe :)
OdpowiedzUsuńZapiekanka wygląda przesmacznie. Mam pytanko odnośnie formy, jak duża ma ona być?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Ela.