poniedziałek, 30 grudnia 2019

Zakręcona ``pizza`` z ciasta francuskiego

Zakręcona ``pizza`` z ciasta francuskiego 


Składniki :
  • 300ml passaty pomidorowej,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 mała cebula,
  • sól,
  • pieprz, 
  • bazylia,
  • olej,
  • ciasto francuskie,
  • 150g sera mozzarella starta.
Przygotowanie :

W garnku rozgrzej niewielką ilość oleju. Podsmaż drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Wlej passatę i duś całość 10 minut co jakiś czas mieszając. Dopraw do smaku solą, pieprzem i bazylią. Ciasto rozwiń. Posmaruj całość passsatą i posyp serem. Zwiń w roladę i pokrój na grubsze plasterki. Piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 220 stopni przez 15-20 minut. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print