czwartek, 19 grudnia 2019

Ciasteczka z kremem czekoladowym

Ciasteczka z kremem czekoladowym 


Składniki :
  • 2 szklanki mąki,
  • 100g cukru,
  • 150g miękkiego masła,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 żółtka L,
  • ulubiony krem czekoladowy,
  • gorzka czekolada.
Przygotowanie :

Na papierze do pieczenia ułóż porcje kremu czekoladowego w wielkości orzecha włoskiego. Włóż całość do zamrażarki na 30 minut.

Do miski wsyp mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Dodaj żółtka i masło. Dokładnie wyrób ciasto. Rozwałkuj ciasto. Wytnij krążki. Na środek każdego krążka ułóż porcję kremu czekoladowego. W dłoniach zlep ciasto tak aby powstała kulka.

Ciasteczka ułóż na blaszce wyłożone papierem do pieczenia. Posyp posiekaną czekoladą.

Piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez 15 minut aż ciastka będą złote. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print