sobota, 7 grudnia 2019

Kaszotto z komosy ryżowej z frankfurterkami

"Kaszotto" z komosy ryżowej z frankfurterkami 
z batatami i bobem.

Kaszotto z komosy ryżowej z kiełbaskami Morliny, batatem oraz bobem. Pyszna i sycące danie. Można je podawać na ciepło i na zimno, chociaż biorąc pod uwagę aktualną pogodę to jedyną słuszną opcją jest ta pierwsza. Idealnie nadaje się również jako danie do zabrania ze sobą do pracy, a stopień skomplikowania jest niski jak grudniowe temperatury.

Składniki :
Przygotowanie :

Komosę ryżową przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek. Wsyp bób, groszek cukrowy oraz dodaj pokrojony na mniejsze kawałki batat. Wlej bulion i duś pod przykryciem 10 minut. Do warzyw wrzuć pokrojone franki. Wsyp wcześniej przygotowaną komosę. Całość wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

A która z kiełbas podbije Twoją kuchnię? Klasyczna śląska, a może ta z piersi z kurczaka lub szynki? 
Podejmij wyzwanie i przekonaj się sam! Inspiracji szukaj na https://morliny.pl.

Przepis bierze udział w akcji :

Kiełbasy Morlińskie sprawdzą się w kuchni






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print