środa, 27 listopada 2013

Mini pulpeciki w sosie serowym

Mini pulpeciki w sosie serowym


Składniki : 
  • 500g mielonego mięsa drobiowego,  ( u mnie z fileta z kurczaka)
  •  bulion warzywny, 
  • 200g serka topionego śmietankowego, 
  •  sól, 
  • pieprz, 
  • świeży tymianek, 
  • oliwa do smażenia, 
  • 1 łyżka masła, 
  • 2 łyżki mąki.
Przygotowanie :
 
  Do miski wrzuć mięso. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj niewielkie kuleczki. Bulion zagotuj i pojedynczo wrzucaj pulpeciki. Gotuj około 10 minut. Wyciągnij mięso i dodaj serek topiony. Dopraw solą i pieprzem. Do sosu serowego wrzuć wcześniej przygotowane pulpety. Duś całość około 10 minut. Wsyp tymianek i dopraw do smaku.
Jeśli sos będzie mało gęsty dodaj na koniec 2 łyżki mąki.

4 komentarze:

  1. Oj kusisz .... :) Musze przyznac, ze wyprobuje Twoj przepis :) Moja coreczka uwielbia pulpety, a ja zawsze robilam z miesa wolowego lub wieprzowego ;) Czas wiec na drob :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pycha, chętnie bym zjadła takie:D bardzo lubię sosy serowe:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda obłędnie , chyba mam na nie ochotę i to natychmiast :)

    OdpowiedzUsuń
  4. co zrobić z czosnkiem? do mięsa czy do sosu? do czego oliwa do smażenia?

    OdpowiedzUsuń

Print