wtorek, 22 listopada 2016

Muffinki z musem jabłkowym

Muffinki z musem jabłkowym 


Składniki :
  • 2 szklanki mąki,
  • 2 jajka L, 
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 szklanka mleka,
  • 100g stopionego  masła,
  •  mus jabłkowy ( najlepiej domowy )
  Przygotowanie :

Do jeden miski wsyp suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Wymieszaj.
Do drugiej miski wlej mokre składniki - mleko stopione masło oraz wbij jajka. Dokładnie połącz składniki. Przelej całość do ''suchych'' składników. 

Do każdej papilotki wlej po łyżce ciasta. Dodaj mus i przykryj kolejną porcją ciasta. Do 3/4 wysokości papilotki.



Składniki kruszonka :

  • 4 łyżeczki masła,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 2 łyżki mąki.
   Przygotowanie kruszonki :

 Rozpuść masło. Dodaj mąkę i cukier puder. Uformuj kulę i pokrusz na okruszki. Muffinki posyp kruszonką.


Całość włóż do nagrzanego piekarnia do temperatury 180 stopni i piecz przez 20-25 minut.  

 

2 komentarze:

  1. Pięknie wyglądają, aż by się chciało wyciągnąć rękę po jedną :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ smakowite zdjęcia! :)

    OdpowiedzUsuń

Print