środa, 12 sierpnia 2015

Jaglane knedle z morelami

Jaglane knedle z morelami


Składniki :
  • 100g kaszy jaglanej,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • morele.
Przygotowanie :

Kaszę ugotuj na miękko. Odcedź. Zblenduj na gładką masę. Dodaj mąkę i dokładnie wyrób ciasto. Morele pokrój na mniejsze kawałki. W dłoniach uformuj niewielki placuszek na środku ułóż morele. Sklej razem końce formując knedle. Gotuj w osolonej wodzie 4-5 minut. 

6 komentarzy:

  1. Pyszne knedle. Nadzienie morelowe musi być pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam! Wspaniały przepis, uwielbiam knedle, a te prezentują się idealnie. Do tego jaglane <3

    Pozdrawiam,
    http://healthy-dreams.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają genialnie! :)
    Świetny pomysł! *.*

    OdpowiedzUsuń
  4. Chyba muszę w końcu zrobić takie knedelki jaglane, bo kuszą ... oj kuszą:)

    OdpowiedzUsuń
  5. wspaniale wyglądają. Dawno nie jadłam knedli!

    OdpowiedzUsuń

Print