piątek, 28 sierpnia 2015

Fasolka szparagowa z pomidorami

Fasolka szparagowa z pomidorami


Składniki : 
  • 500g fasolki szparagowej,
  • 2-3 pomidory,
  • 2 łyżki oleju,
  • sól,
  • pieprz,
  • zioła prowansalskie
  • 1/3 szklanki bulionu.
Przygotowanie :

Fasolkę umyj dokładnie i obetnij końcówki. Pomidory obierz ze skóry i pokrój na mniejsze kawałki. Do wysokiej patelni lub rondla wlej niewielką ilość oleju.  Dodaj pomidory i podsmaż chwilę. Dodaj fasolę i zioła. Wlej bulion i duś pod przykryciem 20-25 minut.

3 komentarze:

  1. fajny pomysł na nienudną fasolkę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zrobiłam dziś na obiad i wyszło przepyszne :) dzięki za przepis

    OdpowiedzUsuń

Print