Czerwone curry z kurczakiem
Składniki :
- 2 pojedyncze filety z kurczaka,
- 1 papryczka chilli,
- 150g - 200g brązowych pieczarek,
- 2 marchewki,
- 2 łodygi selera naciowego,
- 400ml mleczka kokosowego,
- 2 łyżki czerwonej pasty curry,
- 2 - 3 łyżki oleju sezamowego,
- 4-5 grzybów mun.
Grzyby mun zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Filet z kurczaka potnij na mniejsze kawałki. Posmaż chwilę na rozgrzanym oleju. Mięso ściągnij z patelni i na tym samym tłuszczu posmaż pokrojone pieczarki, marchewkę, seler naciowy, grzyby mun oraz papryczkę chilli. Dodaj ponownie mięso i pastę curry. Wlej mleczko kokosowe i bulion. Gotuj na wolnym ogniu 10-15 minut.
Uwielbiam curry ")
OdpowiedzUsuń