piątek, 7 sierpnia 2015

Czerwone curry z kurczakiem

Czerwone curry z kurczakiem 


Składniki :
  •   2 pojedyncze filety z kurczaka,
  • 1 papryczka chilli,
  • 150g - 200g brązowych pieczarek,
  • 2 marchewki,
  • 2 łodygi selera naciowego,
  • 400ml mleczka kokosowego,
  • 2 łyżki czerwonej pasty curry,
  • 2 - 3 łyżki oleju sezamowego,
  • 4-5 grzybów mun.
 Przygotowanie :

Grzyby mun zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Filet z kurczaka potnij na mniejsze kawałki. Posmaż chwilę na rozgrzanym oleju. Mięso ściągnij z patelni i na tym samym tłuszczu posmaż pokrojone pieczarki, marchewkę, seler naciowy,  grzyby mun oraz papryczkę chilli. Dodaj ponownie mięso i pastę curry. Wlej mleczko kokosowe i bulion. Gotuj na wolnym ogniu 10-15 minut. 
  

1 komentarz:

Print