niedziela, 14 czerwca 2015

Pieczone jabłko z konfiturą i czapeczką z migdałowej owsianki

Pieczone jabłko z konfiturą
 i czapeczką z migdałowej owsianki


Składniki : 2 porcje
  • 2 duże jabłka,
  • 3-4 łyżki konfitury malinowej,
  • 6 łyżek płatków owsianych,
  • 1 szklanka mleka, 
  • 50g migdałów.

Przygotowanie :
Migdały posiekaj. Do garnka wlej mleko. Wsyp płatki owsiane i gotuj 2-3 minuty.Wsyp migdały i wymieszaj całość.  Z jabłek odkrój górę. Wydrąż środek. Do każdego jabłka włóż konfiturę malinową. Na górze ułóż płatki owsiane. Jabłka zapiekaj prze 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

5 komentarzy:

  1. wspaniały, aromatyczny, pyszny deser!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie proste i pewnie równie smaczne !

    OdpowiedzUsuń
  3. Zima to idealny czas na pieczone jabłka. Jakiś czas temu testowałam przepis na pieczone jabłka z sosem beszamelowym wyszły bosko! Twoja wersja też się pysznie zapowiada, akurat szukam fajnych przepisów na weekendowe śniadania i to pieczone jabłko z płatkami owsianymi świetnie się do tego zbioru przepisów nadaje :)

    OdpowiedzUsuń

Print