poniedziałek, 22 czerwca 2015

Barszczyk czerwony na wędzonce

Barszczyk czerwony na wędzonce


Składniki :
  • 1 kg buraków,
  • włoszczyzna,
  • bulion,
  • sól,
  • pieprz,
  • 200g wędzonego boczku,
  • jogurt naturalny,
  • koperek.
 Przygotowanie :

W garnku rozgrzej olej. Dodaj pokrojony boczek oraz cebulę. Podsmaż chwilę. Dodaj pokrojone warzywa-buraki, pietruszka i marchew. Wymieszaj i smaż parę minut. Wlej bulion i duś na wolnym ogniu 25minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę rozlej do miseczek i połóż łyżkę jogurtu naturalnego. Posyp koprem.

2 komentarze:

  1. Ledwo kilka godzin temu wyjęlam z piekarnika Twoje ciasteczka, a Ty już kusisz taką botwinką:)

    OdpowiedzUsuń

Print