wtorek, 7 stycznia 2020

Maślane rogaliki

Maślane rogaliki 


Składniki :
  • 500g mąki,
  • 250g zimnego masła,
  • 4 żółtka,
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • 2 łyżki gęstej śmietany,
  • marmolada,
  • cukier puder do posypania.
Przygotowanie :

Do miski wsyp mąkę i cukier puder. Dodaj pokrojone na mniejsze kawałki masło, śmietanę oraz żółtka. Dokładnie połącz ze sobą składniki. Ciasto podziel na 5 części. Każdą rozwałkuj na kształt koła. Podziel na 8 trójkątów.  Każdą cześć posmaruj marmoladą. Zwiń rogaliki i ułóż na blaszce. Piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 190 stopni przez 20 minut. Ciepłe rogaliki posyp cukrem pudrem. 

1 komentarz:

Print