piątek, 15 listopada 2019

Łazanki z kiszoną kapustą

Łazanki z kiszoną kapustą 


Składniki: 
  • 400g kapusty kiszonej,
  • 2 cebule, 
  • 2 kiełbasy wiejskie, 
  • 2 kiełbasy śląskie,
  • 300g mięsa pieczonego, 
  •  olej,
  •  makaron ,
  •  sól, 
  • pieprz,
  • tymianek.

Przygotowanie :
 

Kapustę pokrój.  Podsmaż na rozgrzanym oleju co jakiś czas mieszając. Wlej niewielką ilość wody i duś 10minut. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiełbasę i cebulę  pokrój w kostkę. Wrzuć do rondla i podsmaż całość. (najlepiej w rondu gdzie będzie można wrzucić kapustę). Do podsmażonej wędliny wrzuć ugotowaną kapustę, ugotowany makaron oraz rozdrobnione mięso pieczone. Duś na wolnym ogniu 10 minut co jakiś czas mieszając. Doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print