Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej
Składniki :
- 3 nieduże filety z kurczaka, ( pojedyncze )
- 300g fasolki szparagowej, ( może być mrożona )
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 1,5 - 2 szklanki bulionu,
- sól,
- pieprz,
- oregano,
- olej do smażenia.
Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Wrzuć fileta i smaż parę minut. Koncentrat rozpuść w bulionie i wlej do mięsa. Duś parę minut. Dodaj fasolkę i ponownie duś 5/8 minut. Wsyp oregano i dopraw do smaku.
Świetny przepis, koniecznie do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńniesamowity blog, przyjemnie sie go czyta i ogląda !
OdpowiedzUsuńŚwietny artykuł, bo znowu dowiedziałem się czegoś nowego!
OdpowiedzUsuńŚwietny tekst! Od roku nie czytałam tak wartościowego artykułu.
OdpowiedzUsuń