wtorek, 5 kwietnia 2016

Puszyste kotlety pożarskie

Puszyste kotlety pożarskie 


Składniki :
  • 500g fileta z kurczaka,
  • 1/2 bułki namoczonej w mleku,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżka majonezu,
  • sól,
  • pieprz,
  • słodka papryka,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia.
 Przygotowanie :

Mięso oczyść i zmiel w maszynce. Dodaj żółtka, majonez i przyprawy. Połącz składniki. Dodaj białka ubite na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj składniki. W dłoni uformuj kotleciki i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron. 

 

3 komentarze:

  1. Moja babcia nam zawsze takie robiła. Mniam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Moja babcia nam zawsze takie robiła. Mniam :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. U nas na Litwie, kotlety Pożarskie są trochę inne. Są robione tak samo jak i te, przedstawione przez Cię, ale panieruje się je w pokrojonym w kostkę czerstwym chlebie :) Ale smakiem chyba będą bardzo podobne :D

    OdpowiedzUsuń

Print