środa, 30 kwietnia 2014

Szaszłyki z kurczaka i boczku

Szaszłyki z kurczaka i boczku


Składniki :
  • 300g udźca z kurczaka bez kości,
  • 200g boczku,
  • 2 cebule,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżeczki papryki wędzonej.
   Przygotowanie :

Do miseczki wlej olej. Wsyp sól, pieprz i paprykę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj dokładnie. Mięso pokrój na mniejsze kawałki i włóż do marynaty na 2-3 godziny. Boczek i cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Na patyczki do szaszłyków nakłuwaj mięso, boczek i cebulę. Grilluj na złoty kolor.

3 komentarze:

  1. Piękne zdjęcia! :) Czy używasz jakiegoś statywu i dodatkowego oświetlenia? Zdjęcia są bardzo ładne i wyraźne :) Pozdrawiam! Ania :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za miłe słowa. Zdjecia robie w swietle dziennym bez lamp. A statyw oczywiście uxywam bo bardzo ulatwia. Pozdrawiam. Ewelina

      Usuń
  2. Szaszłyki wyglądają niesamowicie.

    OdpowiedzUsuń

Print