niedziela, 13 kwietnia 2014

Mini babeczki kakaowe

Mini babeczki kakaowe


Składniki :
  • 250g mąki,
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3 jajka,
  • 1 1/4 szklanki cukru pudru,
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego,
  • 80 ml olej,
  • 250 ml mleka,
  • 2 łyżki kakao Decomoreno. 
Przygotowanie :

Przygotuj dwie miski. Do jednej wbij żółtka a do drugiej białka. Do białek wsyp 5 łyżek cukru pudru i ubij na sztywną pianę. Do żółtej wsyp resztę cukru pudru i utrzyj na puszystą masę. Nie przerywając miksowania wlej olej, mleko i na końcu wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Pianę połącz z resztą ciasta. Do każdej foremki do mini babeczek  wlej ciasto na 2/3 wysokości. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni



3 komentarze:

Print