poniedziałek, 12 marca 2018

Kotlety z dorsza w panierce z płatków owsianych

Kotlety z dorsza z kaszą jaglaną
w panierce z płatków owsianych 


Składniki :
  • 400g świeżego dorsza,
  • 150g ugotowanej kaszy jaglanej,
  • 1 marchewka,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 jajko,
  • 1 szklanka bułki tartej,
  • 1/2 szklanki płatków owsianych,
  • natka pietruszki,
  • olej do smażenia. 

Przygotowanie :

Rybę i kaszę jaglaną przełóż do blendera i zmiel. Dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki. Wbij jajko i wsyp sól i pieprz. Dokładnie połącz składniki. W dłoniach uformuj kotleciki. Obtocz w bułce tartej wymieszanej z płatkami owsianymi. Smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print