poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Roladki drobiowe z serem żółtym i papryką

Roladki drobiowe
 z serem żółtym i papryką 


Składniki :
  • 3 pojedyncze filety z kurczaka,
  • ser żółty,
  • papryka marynowana,
  • 1 jajko,
  • 2 szklanki bułki tartej,
  • olej do smażenia,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 ząbki czosnku,
  • papryka słodka.
Przygotowanie :

Mięso delikatnie rozbij. Czosnek przeciśnij przez praskę. Mięso natrzyj pieprzem, solą, papryką i czosnkiem. Na każdym płacie mięsa połóż kawałek papryki i sera . Zwiń w roladkę. Mięso na początku obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju na złoty kolor.

Roladki możesz włożyć do piekarnika na 10 minut w temperaturze 190 stopni.

1 komentarz:

  1. Moja mama robiła bardzo podobne :) Wyglądają przepysznie i pewnie smakują jeszcze lepiej :)

    OdpowiedzUsuń

Print