piątek, 13 maja 2016

Sałatka z kaszą owsianą i pesto ze szpinaku

Sałatka z kaszą owsianą i pesto ze szpinaku




Składniki :
  • 1 szklanka ugotowanej  kaszy owsianej,
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli,
  • 1 mała kalarepa,
  • 100g pomidorków koktajlowych.

  • 3 garście szpinaku świeżego,
  • 1 mała garść natki pietruszki,
  • 1 ząbek czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • garść startego parmezanu,
  • 1 łyżka pestek dyni,
  • 3/4 szklanki oleju.
Przygotowanie :

Do blendera włóż liście szpinaku i natkę pietruszki.
Dodaj czosnek, pestki dyni, parmezan i olej.
Dokładnie zmiksuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Kaszę przełóż do miski. Dodaj pokrojoną paprykę, kalarepę oraz pomidorki koktajlowe.
Dodaj odsączoną fasolę czerwoną. Całość polej wcześniej przygotowanym pesto. Delikatnie połącz składniki.


3 komentarze:

Print