Gulasz z szynki wieprzowej 
Składniki
 : 
- 400-500g szynki wieprzowej bez kości,
- 1 cebula,
- 4 marchewki,
- 1 łyżka mąki,
- 1 łyżka wędzonej papryki,
- 2 liście laurowe,
- ziele angielskie (4kuleczki),
- bulion,( tak aby przykryło mięso )
- sól, pieprz,
- olej do smażenia,
Przygotowanie
 : 
Mięso oczyść, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki i 
oprósz mąką. Smaż na rozgrzanym oleju. Mięso ściągnij z patelni i 
przełóż na talerz. Cebulę i marchewki pokrój w kostkę i smaż na tym samym tłuszczu  co mięso. Ponownie wrzuć 
mięso na patelnię, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie ipaprykę . Duś pod przykryciem przez  40-50 minut co jakiś 
czas mieszając. Dopraw do smaku solą i pieprzem.  Podawaj gorące. 
 

 
Tak się zastanawiam czy to nie wyjdzie słodkie z taką ilością marchewki:)?
OdpowiedzUsuńUwielbiam taki gulasz, danie iście jednogarnkowe, smacznie, prosto i...nie trzeba długo sprzątać ;)
OdpowiedzUsuń