wtorek, 9 lutego 2016

Ryż zapiekany z jabłkami

Ryż zapiekany z jabłkami 


Składniki :
  • 200g ugotowanego ryżu,
  • 6 szt jabłek,
  • cynamon,
  • cukier brązowy,
  • migdały w płatkach,
  • masło.
 Przygotowanie :

Formę do pieczenia posmaruj masłem. Jabłka obierz i pokrój na mniejsze części. Wyłóż połowę porcji ryżu i ułóż jabłka. Posyp cukrem i cynamonem. Wysyp resztę ryżu i ponownie ułóż jabłka. Całość posyp cynamonem, cukrem i migdałami. Na górze połóż małe kawałeczki masła. Formę włóż do nagrzanego piekarnia na 50 minut w temperaturze 180 stopni. 

 

2 komentarze:

  1. Nisam prvo bila sigurna da li sam dobro razumela..pirinač i jabuke pa još zapečeno.Ali gledajući slike izgleda lepo

    OdpowiedzUsuń
  2. wieki nie jadłam tego specjału!

    OdpowiedzUsuń

Print