piątek, 13 marca 2015

Cytrynowa babka z brązowym cukrem

Cytrynowa babka z brązowym cukrem


Składniki :
  • 250g miękkiego masła,
  • 3 jajka,
  • 1 szklanka brązowego cukru,
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego,
  • 1 cytryna - skórka z 1 cytryny, sok z 1 cytryny, 
  • 2 szklanki mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
 Przygotowanie :

Masło przełóż do miski, wlej sok z cytryny i dodaj skórkę z cytryny. Wsyp cukier i utrzyj na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodawaj po jednym jajku. Na koniec wsyp mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Dokładnie połącz składniki. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piecz przez 40-45 minut.


6 komentarzy:

  1. Fajna babeczka, lubię takie proste wypieki

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, pyszna musiała być :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ciasto jest strasznie gęste, czy takie powinno być? pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie za bardzo gęste. Moze warto dodać jajko więcej. Zawsze używam L. Proszę dac znać wyszło. Pozdrawiam

      Usuń
    2. Nie za bardzo gęste. Moze warto dodać jajko więcej. Zawsze używam L. Proszę dac znać wyszło. Pozdrawiam

      Usuń

Print