czwartek, 8 maja 2014

Zupa szczawiowa z koperkiem

Zupa szczawiowa z koperkiem


Składniki :
  • 2 pęczki świeżego szczawiu,
  • 2 marchewki,
  • 1 pietruszka,
  • 1L bulionu,
  • 3 młode ziemniaki,
  • sól,
  • pieprz,
  • świeży koperek,
  • 2 łyżki gęstej śmietany,
  • 3 jajka.
Przygotowanie :

Jajka ugotuj na twardo. Bulion zagotuj i wrzuć pokrojoną marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Gotuj parę minut. Wsyp pokrojony drobno szczaw i ponownie gotuj parę minut. Wlej śmietanę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupkę podawaj z jajkiem oraz posyp koperkiem. 

4 komentarze:

  1. Co tu dużo pisać - uwielbiam zupę szczawiowa :) a Twoja wygląda tak apetycznie, że właśnie zrobiłam się głodna :P

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobiłam zupek z Twojego przepisu. Jest pyszna. Dziękuję ;-) Malgosia

    OdpowiedzUsuń

Print