piątek, 21 lutego 2014

Rolady wołowe z papryką

Rolady wołowe z papryką


Składniki rolady : 
  • 6 plastrów wołowiny, 
  • 1 duża cebula, 
  • papryka czerwona, 
  •  musztarda, 
  • sól,
  •  pieprz, 
  • śmietana, 
  •  olej do smażenia,
  •  bulion.

Przygotowanie rolady :
 
 Mięso opłucz i za pomocą tłuczka rozbij. Każdy plaster posmaruj musztardą i oprósz pieprzem. Cebulę i paprykę pokrój na paseczki i połóż na każdym płacie mięsa. Zawiń i zepnij za pomocą wykałaczki lub obwiąż sznurkiem spożywczym. Na patelni rozgrzej olej i smaż rolady z każdej strony. Gdy już zbrązowieją zalej bulionem i duś pod przykryciem do miękkości. Dodaj śmietanę i dopraw do smaku solą i pieprzem.


2 komentarze:

Print