piątek, 28 lutego 2014

Mielona rolada z kurczaka ze szpinakiem

Mielona rolada z kurczaka ze szpinakiem



Składniki :
  • 400g fileta z kurczaka,
  • 300g szpianku, ( u mnie mrożony w liściach )
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 cebula,
  • sól,
  • pieprz,
  • oregano,
  • 1 łyżka masła,
Przygotowanie :

Mięso zmiel. Wsyp sól, pieprz i oregano. Wymieszaj składniki. Na patelni rozpuść masło i dodaj posiekaną cebulę. Chwilę podsmaż i wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj szpinak i duś parę minut. Mięso posyp solą, pieprzem. Mięso podziel na 2 części. Do jednej dodaj szpinak i wymieszaj. Rozwiń folię spożywczą i wyłóż cześć mięsa bez szpinaku. Lekko rozpłaszcz dłonią. Na górę ułóż cześć ze szpinakiem.   Zwiń w roladkę i  zawiąż końce tworząc " cukierka ". Mięso wrzuć na wrzątek. Gotuj ok 15 minut.

5 komentarzy:

Print