wtorek, 16 kwietnia 2013

Kotleciki mielone z kaszą gryczaną

Kotleciki mielone z kaszą gryczaną

Ulubione kotleciki mojego maluszka.
Są naprawdę pyszne i bardzo pożywne.
Świetnie pasują do buraczków.

Składniki : 
500g mielonego mięsa wieprzowego, 
1 cebula czerwona, 
 czerstwa mała bułka,
 1/2 szklanki mleka,
 jajko, 
1 łyżka musztardy francuskiej,
 sól,
pieprz, 
2 ząbki czosnku,
150g ugotowanej kaszy gryczanej,
 oliwa do smażenia, 
 bułka tarta

Przygotowanie :
 Bułkę namocz w mleku. Do miski wrzuć mięso i odciśniętą bułkę. Wbij jajko, dodaj musztardę, pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, wsyp kaszę i dokładnie połącz składniki. Dopraw solą i pieprzem. Mięso rozpłaszcz dłonią i uformuj kotleciki. Smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony.

5 komentarzy:

  1. Naprawdę pysznie i w sam raz na dziś :)

    Z wiosennymi pozdrowieniami,

    Agata

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha pomysł! Kotleciki uwielbiam w każdej postaci :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kaszę uwielbiam, kotleciki też, ale jeszcze nigdy nie łączyłem. Wyglądają smacznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super pomysl! Prosilabym tylko o dodanie bannera albo linka do zaproszenia, bym mogla dodac twoj wpis do akcji :)

    OdpowiedzUsuń

Print