sobota, 26 maja 2012

Pasta z wędzonej makreli z korniszonami

Pasta z wędzonej makreli z korniszonami


Pyszna i zdrowa! Idealna na śniadanie czy kolacje.
Chrzan nadaje paście charakteru a korniszonki chrupkości.


Składniki : 1 makrela wędzona, szczypiorek pęczek, 3-4 korniszony, 1 łyżka majonezu, 1 łyżeczka chrzanu, sól, pieprz

Przygotowanie : Makrelę obrać z ości, rybę wrzucić do miseczki. Dodać pokrojone w kosteczkę korniszony, majonez i chrzan. Dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Pastę posypać szczypiorkiem.





1 komentarz:

  1. Uwielbiam połączenie makreli z chrzanem. :) Z korniszonami jeszcze nie próbowałam, ale też bardzo mi pasują. Tylko chleb bym zamieniła na domowy razowiec i mogę się wgryzać. :)

    OdpowiedzUsuń

Print