poniedziałek, 31 sierpnia 2020

Chlebki naan

 Chlebki naan 


Składniki :
  • 350g mąki,
  • 7g drożdży instant suszonych,
  • 1 łyżka oleju,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1/2 szklanka ciepłej wody,
  • 120g jogurtu naturalnego, ( w temperaturze pokojowej ).
Przygotowanie :

Do miski wsyp mąkę, cukier, sól i drożdże. Wymieszaj. Dodaj ciepłą wodę, jogurt i olej. Połącz dokładnie składniki aż ciasto będzie elastyczne. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 40-50minut.

Ciasto podziel na mniejsze kawałki. Rozwałkuj cienko. Rozgrzej patelnie i smaż z dwóch stron.



1 komentarz:

  1. A z czym zazwyczaj jadasz chlebki naan? Bo ja je uwielbiam z hummusem albo innymi twarożkami, serkami i tego typu rzeczami. JEdnak już mi się znudziło takie połączenie i zastanawiam się, z czym jeszcze można je podawać ;>

    OdpowiedzUsuń

Print