piątek, 11 stycznia 2019

Zapiekanka warzywna z fetą

Zapiekanka warzywna z fetą 


Składniki :
  • 1 opakowanie sera fety,
  • 1 cukinia,
  • 2 pomidory,
  • 2 średnie ziemniaki, 
  • czarne oliwki,
  • olej,
  • zioła prowansalskie,
  • sól,
  • pieprz.
Przygotowanie :

Warzywa pokrój w plastry. Ser wyciągnij z opakowania i posmaruj olejem. Posyp ziołami oraz pieprzem. W naczyniu ułóż na przemian plastry cukinii, pomidora, ziemniaka oraz fety. Całość posmaruj olejem i posyp pokrojonymi oliwkami. Warzywa zapiekaj w gorącym piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 20-25minut.

3 komentarze:

  1. O rany, jak to pięknie wygląda :O A na pierwszy rzut oka myślałam, że zabrakło przepisu, a on po prostu jest taki prosty! Marzenie. Muszę spróbować!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proste i szybkie danie ! Świetny dodatek również do drugiego dania.

      Pozdrawiam !

      Usuń

Print