niedziela, 19 lutego 2017

Brownie z likierem baileys

Brownie z likierem baileys


Składniki :
  • 200g gorzkiej czekolady,
  • 170g masła,
  • 2 jajka L,
  • 3/4 szklanki drobnego cukru,
  • 3/4 szklanki mąki,
  • 3-4 łyżki likieru baileys,
  • szczypta sody,
  • garść orzechów włoskich.
Przygotowanie :

 W rondelku na wolnym ogniu roztop masło. Dodaj połamaną czekoladę i mieszaj aż całość się połączy. Jajka wbij do miski. Wsyp cukier i utrzyj mikserem. Wlej likier. Do masy jajecznej wlej czekoladę. Wsyp przesianą mąkę i sodę. Wymieszaj całość. Dodaj drobno posiekane orzechy i delikatnie połącz składniki. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż ciasto do nagrzanego piekarnika. Przecz przez 45 minut w temperaturze 160 stopni.

3 komentarze:

Print