wtorek, 14 lutego 2017

Kotlety mieone z wędzonym boczkiem

Kotlety mielone z wędzonym boczkiem


Składniki : 
  • 500g mielonego mięsa wieprzowego, 
  • 1 cebula czerwona, 
  •  czerstwa mała bułka, 
  • 1/2 szklanki mleka, 
  • jajko, 
  • 1 łyżka musztardy francuskiej, 
  • sól, 
  • pieprz,
  •  natka pietruszki,
  •  oliwa do smażenia, 
  • 100g - 150g wędzonego boczku,
  • bułka tarta.

Przygotowanie : 
 
Boczek pokrój na drobną kostkę. Na suchej patelni podsmaż boczek. 

Bułkę namocz w mleku. Do miski wrzuć mięso i odciśniętą bułkę. Wbij jajko, dodaj musztardę, pokrojoną cebulę, posiekaną natkę i dokładnie połącz składniki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpeciki. Obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print