Zakręcone bułeczki z salami i żółtym serem
Składniki :
- 1 szklanka ciepłej wody,
- 10g suszonych drożdży,
- 1/3 szklanki oleju,
- 1 łyżeczka soli,
- 1 jajko,
- 3 1/2 szklanki mąki,
- salami w plastrach,
- ser żółty w plasterkach.
Przygotowanie :
Do miski wsyp mąkę , suche drożdże i sól, wymieszaj. Dodaj ciepłą wodę, olej i jajko, połącz dokładnie składniki. Wysyp ciasto na stolnicę i dokładnie wyrób ciasto. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na 30 minut. Podziel ciasto na części, rozwałkuj na prostokąt. Ułóż salami i ser żółty. Ciasto zwiń w roladę i potnij nożem na mniejsze kawałki. Włóż do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Muszę koniecznie zrobić.
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają te ślimaczki :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na konkurs śniadaniowy
http://cotakpachnie.com.pl/2015/11/05/gluten-free-box/
super patent na imprezowy kąsek!
OdpowiedzUsuńFajne! Zrobię je chłopakowi do lunchboxa! :)
OdpowiedzUsuńZachęcam do dodania zdjęcia po przygotowaniu na fb Anyzkowo. Pozdrawiam
Usuń