niedziela, 12 lipca 2015

Zapiekane spaghetti

Zapiekane spaghetti 


Składniki :
  • makaron spaghetti,
  • 1 puszka pomidorów,
  • 2 ząbki czosnku,
  • pomidorki koktajlowe,
  • szparagi zielone,
  • ser feta, 
  • szynka szwarcwaldzka,
  • sól,
  • pieprz,
  • cebula,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie :

Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Posmaż posiekaną cebulę i czosnek. 
Dodaj  pomidory i duś parę minut.  Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sos połącz z makaronem. Do foremek wyłóż porcję makaronu. Ułóż pomidorki koktajlowe, szparagi, ser feta i szynkę szwarcwaldzką. Włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 20 minut.

4 komentarze:

Print