czwartek, 16 lipca 2015

Aromatyczna szarlotka z kaszy jaglanej z malinami

Aromatyczna szarlotka z kaszy jaglanej
z malinami 


Składniki :
  • 2 szklanki kaszy jaglanej Kupiec,
  • 4 szklanki wody,
  • 6 szt jabłek, 
  • świeże maliny, 
  • sok z 1/2 cytryny,
  • 50g migdałów w płatkach,
  • 2 łyżki brązowego cukru,
  • cynamon. 
Przygotowanie :

Kaszę wsyp na sitko. Przelej wrzątkiem a następnie zimną wodą.
 Przełóż kaszę do garnka zalej wodą i gotuj na wolnym ogniu. Jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Skrop sokiem z cytryny. Wsyp cynamon i cukier. Delikatnie pomieszaj. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Na dno wsyp 2/3 objętości kaszy. Wyrównaj. Wyłóż jabłka oraz ułóż maliny. Na górę wsyp resztę kaszy oraz płatki migdałów. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 30-35 minut. 





 Wpis dodaję do akcji :
  Gotuj w zdrowym stylu

9 komentarzy:

  1. Uwielbiam połączenie jaglanki i malin! Tu jako szarlotka brzmi cudownie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pomysł znakomity - zapisuję, na pewno skorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudowna, idealnie letnia szarlotka... :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przecudowne ciasto:) ... lekkie i takie letnie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kocham szarlotki, ta jest bardzo ciekawa, pokradam przepis ;-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Rycerz ty spaślaku

    OdpowiedzUsuń

Print