Gotowany bób z koprem
Składniki :
- 500g świeżego bobu,
- 1 łyżka masła,
- świeży koper,
- sok z 1/2 cytryny,
- sól,
- pieprz.
Bób przełóż do garnka. Wlej wodę i wsyp sól. Dodaj łyżeczkę masła i świeży koper. Gotuj do miękkości. Odcedź. Wlej sok z cytryny i 1 łyżeczkę masła. Delikatnie przemieszaj. Przed podaniem do smaku wsyp sól i pieprz.
Wygląda apetycznie ;-)
OdpowiedzUsuńprosto i smacznie :)
OdpowiedzUsuńuwialbiam bób
OdpowiedzUsuńZastanawiałam się czym złamać odrobinę smak samego bobu. Nie jadłam go dotąd w udanej wersji. Kocham koper, Twój przepis jest zachęcający! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam bób :)
OdpowiedzUsuń