poniedziałek, 13 lipca 2015

Gotowany bób z koprem

Gotowany bób z koprem 


Składniki :
  • 500g świeżego bobu,
  • 1 łyżka masła,
  • świeży koper,
  • sok z 1/2 cytryny,
  • sól,
  • pieprz.
 Przygotowanie :

Bób przełóż do garnka. Wlej wodę i wsyp sól. Dodaj łyżeczkę masła i świeży koper. Gotuj do miękkości. Odcedź. Wlej sok z cytryny i 1 łyżeczkę masła. Delikatnie przemieszaj.  Przed podaniem do smaku wsyp sól i pieprz. 

5 komentarzy:

  1. Zastanawiałam się czym złamać odrobinę smak samego bobu. Nie jadłam go dotąd w udanej wersji. Kocham koper, Twój przepis jest zachęcający! :)

    OdpowiedzUsuń

Print