środa, 25 marca 2015

Babka z łezkami czekolady

Babka z łezkami czekolady


Składniki : ( w temperaturze pokojowej )
Przygotowanie :

Jajka wbij do miski. Wsyp cukier i ubij na puszystą masę.  Wlej roztopione masło i połącz składniki. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem. Zmiksuj składniki na jednolitą masę. Wsyp czekoladowe łezki. Wymieszaj całość. Ciasto przelej do formy wysmarowanej masłem i posypanej kaszą manną. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 45-50 minut. ( do suchego patyczka )

Czekoladowe łezki roztop w kąpieli wodnej. Polej babkę czekoladą i posyp wiórkami.


2 komentarze:

  1. Jejku! Wygląda naprawdę smakowicie!
    Koniecznie muszę wypróbować przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealna na wielkanocny stół :)

    OdpowiedzUsuń

Print