wtorek, 17 marca 2015

Roladki z mielonego fileta z kurczaka

Roladki z mielonego fileta z kurczaka


Składniki :
  • 4 pojedyncze filety z kurczaka,
  • 2 jajka,
  • 1 średnia bułka pełnoziarnista namoczona w mleku lub w wodzie,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól,
  • pieprz, 
  • słodka papryka,
  • śmietankowy serek topiony, ( do faszerowania )
  • frankfurterki wędzone surowe, ( do faszerowania )
  • mąka do obtaczania roladek,
  • 2 rozbełtane jajka,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia.
Przygotowanie :

Mięso pokrój na mniejsze kawałki i zmiel. Dodaj jajka oraz odsączoną bułkę. Połącz dokładnie składniki. Wsyp sól, pieprz, słodką paprykę oraz dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Połącz składniki. Na folię spożywczą połóż porcję mięsa. Rozpłaszcz dłonią. Na środku ułóż kawałek sera topionego oraz kawałek frankfurterki. Zlep ze sobą końce. Roladkę obtocz w mące a następnie w rozbełtanym jajku a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej. Smaż na złoty kolor z każdej strony.  


3 komentarze:

Print