środa, 25 lutego 2015

Zupa pomidorowa z ostrymi pulpecikami

Zupa pomidorowa z ostrymi pulpecikami 

Składniki : 
  • 6 - 8 szt dojrzałych pomidorów,
  • 4 szklanki bulionu warzywnego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki śmietany,
  • oliwa z oliwek. 
Składniki pulpeciki :
  • 300g mięsa mielonego wieprzowego,
  • sól,
  • pieprz,
  • majeranek,
  • 1 łyżeczka chilli.
Przygotowanie :

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Wsadź do blendera i zmiksuj. Do garnka wlej oliwę z oliwek. Wrzuć pomidory,posiekany drobno czosnek i wlej bulion. Duś 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę.

Do miski wrzuć mięso,   sól, pieprz i chilli. Wyrób gładką masę i uformuj pulpeciki. Mięso delikatnie włóż do bulionu z pomidorami. Gotuj przez 10-15 minut mieszając co jakiś czas. 

3 komentarze:

  1. Bardzo ciekawy sposób wykonania zupy z pulpecikami;)

    OdpowiedzUsuń
  2. O, bardzo mi sie podoba!
    Troszke nietypowa zupa pomidorowa!
    :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy przepis :) http://polkagotujeisiemaluje.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Print