wtorek, 3 lutego 2015

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej 


Składniki :

  • 1/2 szt kapusty pekińskiej,
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej,
  • 4-6 szt ogórków kiszonych,
  • 1 mała papryka czerwona,
  • 2 marchewki,
  • 1/3 szklanki oleju,
  • sok z 1/2 cytryny,
  • sól,
  • pieprz, 
  • tymianek.

Przygotowanie :

Kapustę pokrój. Przełóż do miski. Dodaj kukurydzę, startą na grubych oczkach marchewkę, pokrojone ogórki i paprykę. Do szklanki wlej olej i sok z cytryny. Wsyp przyprawy i wymieszaj. Przelej sos do warzyw i delikatnie wymieszaj. 


2 komentarze:

  1. zdrowo i kolorowo - to lubię!

    OdpowiedzUsuń
  2. oj nie dosyć że kolorowo to napewno bardzo smacznie

    OdpowiedzUsuń

Print