czwartek, 3 maja 2012

Miodowy omlet z owocami

Miodowy omlet z owocami 


Wiosna w pełni, za nami już pierwsze wiosenne burze. 
W orzeźwiającym powietrzu jakie przynoszą, nic nie smakuje lepiej niż miodowy omlet z owocami sezonowymi.

Składniki : 1 jajko, 1 białko, 1/4 szklanki mleka w temperaturze pokojowej, 1/4 szklanki mąki, 2 łyżeczki miodu, 1 łyżka masła. truskawki, borówki. 

Przygotowanie : Piekarnik nagrzej do 200 stopni. W misce trzepaczką rozkłócić jajko, dodać mąkę, mleko i miód. Starannie wymieszać. Białko ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z masą jajeczną z mąką. Patelnie wysmaruj masłem, wlej masę i poukładaj owoce na wierzch omleta. Całość wsadź do piekarnika na 10 minut. Po wyciągnięciu polej miodem.



13 komentarzy:

  1. ależ słodko!
    mogę kawałeczek?

    OdpowiedzUsuń
  2. Zjadlabym taki na sniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmmmmmm akurat razowca z miodem gryczanym zajadam, ale taki omlet chętnie też schrupię!

    OdpowiedzUsuń
  4. WOW świetnie wygląda, idealne na śniadanko i jeszcze z bitą śmietaną i czekoladką! MNIAMI :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wygląda super z tymi owocami!

    OdpowiedzUsuń
  6. Zgłaszam sprzeciw, u mnie burzy nie było - i przyznaję to z rozczarowaniem, bo bardzo burze lubię ;-)
    Ale za to na własne śniadania mam wpływ i jutro sobie taki omlet zrobię ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda wspaniale! Bardzo smakowite wydanie!

    OdpowiedzUsuń
  8. O matko ale bym teraz taki wcisła.Zapisuję koniecznie do zrobienia w najbliższym czasie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszna propozycja, uwielbiam takie:)

    OdpowiedzUsuń

Print