sobota, 13 stycznia 2018

Cytryny w miodzie z rumem

Cytryny w miodzie z rumem 


Składniki :
  • 1 kg ekologicznych cytryn,
  • 250 - 300 ml płynnego miodu,
  • 100 ml rumu.
Przygotowanie :

Cytryny dokładnie wyczyść, przełóż do miski i zalej wrzątkiem.  Pokrój je na cienkie plastry. Miód wymieszaj z rumem. Plasterki cytryny ułóż ciasno w słoiczkach. Zalej miodem i zamknij szczelnie. Wstaw słoiczki do lodówki na 2-3 dni.
 

4 komentarze:

  1. Jak uroczo wyglądają te słoiczki :) Mogą być zatem świetnym pomysłem na prezent :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ile słoików wychodzi z tej porcji?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zależy jakiej wielkości masz słoiczki.
      Ja użyłam małych ok 1 cytryny wchodziło na słoiczek


      Pozdrawiam!

      Usuń
  3. Jak długo mogą stać te słoiki nieotwierane?

    OdpowiedzUsuń

Print