piątek, 8 grudnia 2017

Świąteczna kapusta z grochem

Świąteczna kapusta z grochem


Składniki :
  • 500g kapusty kiszonej,
  • 100g grochu łuskanego,
  • 1 cebula,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki oleju,
  • liść laurowy,
  • ziele angielskie.
Przygotowanie :

Groch zalej wodą i zostaw na godzinę. Następnie ugotuj aż groch będzie miękki. Kapustę poszatkuj. W ganku rozgrzej olej. Wrzuć kapustę i pokrojoną cebulę. Smaż chwilę co jakiś czas mieszając. Dodaj listek laurowy oraz ziele angielskie. Wlej wodę i gotuj na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodaj wcześniej ugotowany groch i duś jeszcze parę minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print