wtorek, 7 lutego 2017

Kremowa zupa ziemniaczano-porowa

Kremowa zupa ziemniaczano-porowa 


Składniki :
  • 1 średni por, ( biała część )
  • 6 ziemniaków,
  • 2 ząbki czosnku,
  • olej do smażenia,
  • 100g serka topionego śmietankowego,
  • sól,
  • pieprz,
  • bulion.
 Przygotowanie :

W garnku rozgrzej olej. Wrzuć posiekany por i smaż parę minut. Ząbki czosnku obierz i potnij na mniejsze kawałki. Smaż całość parę minut.  Wrzuć pokrojone ziemniaki i wlej bulion. Gotuj 15 minut na wolnym ogniu. Dodaj serek topiony. Gotuj ponownie parę minut. Zupę zblenduj i dopraw do smaku solą i pieprzem. 

 
Składniki pesto :
  • 3 garście szpinaku świeżego,
  • 1 mała garść natki pietruszki,
  • 1 ząbek czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • garść startego parmezanu,
  • 2łyżki prażonego słonecznika,
  • 3/4 szklanki oleju.
Przygotowanie :

Do blendera włóż liście szpinaku i natkę pietruszki. Dodaj czosnek, słonecznik, parmezan i olej. Dokładnie zmiksuj.  


Zupę podawaj z pesto. 

 


1 komentarz:

  1. Nós proporcionar medicamentos para o tratamento de varios problemas de saúde, por uso de unha droga que xa ven con gran pode curar a enfermidade completamente.

    Obat Epilepsi

    Obat Jantung Bocor Anak

    Obat Lipoma

    Obat Gerd

    OdpowiedzUsuń

Print